Újabb NMPT alapú jóga minden csütörtökön 17.30-tól

NMPT alapú jóga

Natural Movement Pattern Training – Természetes Mozgásminta Tréning

Egyre több a derékfájdalommal, hátfájdalommal elő ember és ez ijesztő módon egyre fiatalabb korban jelentkezik, aminek oka egyértelműen a természetellenes életmódunk.

A mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a sok görnyedés miatt gerincünk elveszíti természetes íveit, emiatt a porckorongok rossz irányból kapják a terhelést, bizonyos izmaink túlnyúlnak, elgyengülnek, mások meg túlfeszülnek vagy annyira megrövidülnek, hogy esély sincs a helyes tartásra, hiába próbáljuk kihúzni magunkat. Idegrendszerünk kompenzáló mintákat kezd használni az egészséges minta helyett.  Először csak fáradékonyság, ingerlékenység, majd itt-ott kisebb izomfájdalmak jelzik a problémát. Később egyre gyakrabban jelentkeznek a gondok, becsípődések, lumbágó, elaludt nyak, vállfájdalom, teniszkönyök, esetleg sérv. Az NMPT egy prevenciós mozgásprogram, mely mindezek okát korrigálja.

A módszert Bene Máté gerincspecialista gyógytornász dolgozta ki, aki több ezer gerincsérves embernek segített már a műtét nélküli gyógyulásban.  Hogy segít az NMPT?  Az NMPT precíz, fókuszált gyakorlatai a testen belül kijavítják a gerincproblémák okát, nemcsak erősítenek és nyújtanak, hanem olyan izmokat aktiválnak, amik segítenek visszanyerni a gerinc egészséges ívét, olyan izmokat keltenek újra életre, amelyek maguktól nem tudnak „feléledni” de nélkülözhetetlenek a gerinc stabilitása szempontjából, és amiknek hiányában később fájdalom, sérv vagy ízületi problémák alakulnak ki. A módszer újratanítja az idegrendszernek az egészséges mozgásmintát, amit már rég elfelejtett.

Az NMPT alapú jóga hatásai
- Korrigálja a rossz tartást, mozgásmintát
- Megelőzi
- a gerincsérvet és segít elkerülni annak kiújulását
- a csípőízületi-, térdízületi-, vállízületi problémákat
- tenisz-, golfkönyök kialakulását
- az előre helyezett fejtartás miatt kialakuló fejfájást
- gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgást és szédülést
- aktivizálja a rég elfeledett/kikapcsolt izmokat, amik a gerinc, és más ízületek egészséges állapotának fenntartásához feltétlenül szükségesek
- kikapcsolja, és ellazítja az eladdig helytelenül, pótcselekvésre kényszerített izmokat, amik feszülnek, fájnak

Vissza